Arabica
Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu (cca 0,8 - 1,4 %) a vyššiemu množstvu olejov (cca 15 - 17 %) a cukrov (cca 6 - 9 %). Počas praženia kávy cukry karamelizujú, vyzdvihujú tak charakteristické sladké a ovocné vlastnosti Arabica kávy a ponúkajú mnoho rôznych chutí a aróm. Arabica rastie v subtropických oblastiach s pravidelnými zrážkami vo vyšších nadmorských výškach (okolo 600 - 2000 m n.m.), kde je kvalitná pôda a dostatočný tieň. Pestuje sa najmä v Strednej a Južnej Amerike, Afrike, Indii a Indonézii. Pestovanie kávy je komplikovanejšie ako by sa mohlo zdať, pretože od výsadby prejde až šesť rokov, kým príde prvá úroda, no dozrievanie je už rýchlejšie, čerešne tohto druhu dozrievajú zhruba deväť mesiacov po vykvitnutí.
Degustačný balíček zrnkových odrodových káv
9-dielny balíček zrnkových káv
Ebenica Harmonelle
Ebenica Guatemala Acatenango
PureWay Honduras
Kúpeľná pražiareň - Nicaragua
PureWay Guatemala
Ebenica El Salvador La Joya
PureWay Costa Rica
Ebenica Brasil Santos
Kúpeľná pražiareň - Brazília
Kúpeľná pražiareň - Salvador
Nômad Etiópia Sidamo Gr. 2 / Yergacheffe
PureWay Colombia
Ebenica Colombia Medellin
Kúpeľná pražiareň - Kolumbia
Darčeková poukážka - voňavý kávový darček
Kúpeľná pražiareň - Špeciálna kúpeľná edícia
PureWay Cuba
PureWay Ethiopia
Kubánska salsa
Bezkofeínový balíček zrnkových káv
Kúpeľná pražiareň - Peru
Ebenica Ethiopia Dimtu Tero
Nômad Kolumbia Excelso
Nômad Kuba špeciál
Kúpeľná pražiareň - Ethiopia
Tajomné Machu Picchu
6-dielny balíček zrnkových káv
Nômad Peru Tabaconas
Poradca
Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?
Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.
Diskusia