Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu (cca 0,8 - 1,4 %) a vyššiemu množstvu olejov (cca 15 - 17 %) a cukrov (cca 6 - 9 %). Počas praženia kávy cukry karamelizujú, vyzdvihujú tak charakteristické sladké a ovocné vlastnosti Arabica kávy a ponúkajú mnoho rôznych chutí a aróm. Arabica rastie v subtropických oblastiach s pravidelnými zrážkami vo vyšších nadmorských výškach (okolo 600 - 2000 m n.m.), kde je kvalitná pôda a dostatočný tieň. Pestuje sa najmä v Strednej a Južnej Amerike, Afrike, Indii a Indonézii. Pestovanie kávy je komplikovanejšie ako by sa mohlo zdať, pretože od výsadby prejde až šesť rokov, kým príde prvá úroda, no dozrievanie je už rýchlejšie, čerešne tohto druhu dozrievajú zhruba deväť mesiacov po vykvitnutí.

Rýchle info
PureWay Cuba

PureWay Cuba

Na dotaz
7,20 €
Kubánska káva s hladkým a konzistentným telom, s čokoládovými tónmi a orieškovo-mandľovou dochuťou.
Rýchle info
Nômad Kuba špeciál

Nômad Kuba špeciál

Nie je na sklade
od 8,50 €
Kubánska káva strednej kyslosti, ľahkej dymovej a kakaovej chuti pestovaná v horskej oblasti Sierra Maestra.
Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?

Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?

Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.