Arabica - Pôvod kávy - Latinská Amerika
Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu (cca 0,8 - 1,4 %) a vyššiemu množstvu olejov (cca 15 - 17 %) a cukrov (cca 6 - 9 %). Počas praženia kávy cukry karamelizujú, vyzdvihujú tak charakteristické sladké a ovocné vlastnosti Arabica kávy a ponúkajú mnoho rôznych chutí a aróm. Arabica rastie v subtropických oblastiach s pravidelnými zrážkami vo vyšších nadmorských výškach (okolo 600 - 2000 m n.m.), kde je kvalitná pôda a dostatočný tieň. Pestuje sa najmä v Strednej a Južnej Amerike, Afrike, Indii a Indonézii. Pestovanie kávy je komplikovanejšie ako by sa mohlo zdať, pretože od výsadby prejde až šesť rokov, kým príde prvá úroda, no dozrievanie je už rýchlejšie, čerešne tohto druhu dozrievajú zhruba deväť mesiacov po vykvitnutí.

Degustačný balíček zrnkových odrodových káv

9-dielny balíček zrnkových káv

Ebenica Harmonelle

Ebenica Guatemala Acatenango

PureWay Honduras

Kúpeľná pražiareň - Nicaragua

PureWay Guatemala

Ebenica El Salvador La Joya

PureWay Costa Rica

Ebenica Brasil Santos

Kúpeľná pražiareň - Brazília

Kúpeľná pražiareň - Salvador

PureWay Colombia

Kúpeľná pražiareň - Kolumbia

Kúpeľná pražiareň - Špeciálna kúpeľná edícia

PureWay Cuba

Kúpeľná pražiareň - Peru

Nômad Kolumbia Excelso

Nômad Kuba špeciál

6-dielny balíček zrnkových káv

Nômad Peru Tabaconas

Nômad Kostarika

Ebenica Cuba Serrano Superior

Ebenica Mexico Esmeralda

Ebenica Peru Chanchamayo
Poradca

Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?
Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.