Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu (cca 0,8 - 1,4 %) a vyššiemu množstvu olejov (cca 15 - 17 %) a cukrov (cca 6 - 9 %). Počas praženia kávy cukry karamelizujú, vyzdvihujú tak charakteristické sladké a ovocné vlastnosti Arabica kávy a ponúkajú mnoho rôznych chutí a aróm. Arabica rastie v subtropických oblastiach s pravidelnými zrážkami vo vyšších nadmorských výškach (okolo 600 - 2000 m n.m.), kde je kvalitná pôda a dostatočný tieň. Pestuje sa najmä v Strednej a Južnej Amerike, Afrike, Indii a Indonézii. Pestovanie kávy je komplikovanejšie ako by sa mohlo zdať, pretože od výsadby prejde až šesť rokov, kým príde prvá úroda, no dozrievanie je už rýchlejšie, čerešne tohto druhu dozrievajú zhruba deväť mesiacov po vykvitnutí.

Rýchle info
Degustačný balíček zrnkových odrodových káv

Degustačný balíček zrnkových odrodových káv

Na sklade
28,90 €
Druh kávy Arabica, Robusta, Zmes Arabica & Robusta
Pôvod kávy Latinská Amerika, Afrika, Ázia, Mix, Etiópia, Guatemala, Honduras, Kolumbia, Kostarika, Kuba, Papua Nová Guinea, Salvádor
Výber zrnkových odrodových káv ôsmich druhov. Skvelý darček pre kávičkára.
Rýchle info
Ebenica El Salvador La Joya

Ebenica El Salvador La Joya

Nie je na sklade
13,50 €
Druh kávy Arabica
Pôvod kávy Latinská Amerika, Salvádor
Káva s plnou chuťou kakaa, jemnými tónmi vanilky a sladkého citrusového ovocia.
Rýchle info
Kúpeľná pražiareň - Salvador

Kúpeľná pražiareň - Salvador

Nie je na sklade
8,90 €
Druh kávy Arabica
Pôvod kávy Latinská Amerika, Salvádor
Kávové zrná salvádorskej 100% Arabiky obsahujú nugátové a škoricové tóny a majú takmer nulovú aciditu.
Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?

Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?

Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.