Kúpeľná pražiareň - Burundi

Výberová káva z farmy Rugori z regiónu Ngozi je charakteristická kvalitnou krémou, delikátnou a sviežou arómou. Prevládajú v nej tóny sladkých citrusov a višní s jemnou, mandľovou dochuťou. viac
Kód produktu: kpl-bur-250 Doprava a platba
Výberová káva z farmy Rugori z regiónu Ngozi je charakteristická kvalitnou krémou, delikátnou a sviežou arómou. Prevládajú v nej tóny sladkých citrusov a višní s jemnou, mandľovou dochuťou.
V Burundi sa pestuje prevažne vysoko kvalitná odroda Bourboun. Malí farmári sa starajú spravidla o 300 až 400 rastlín kávovníkov, žnú ich ručne priebežne po celú dobu vegetácie. Červenej dužiny sa farmári zbavujú pretlačením (spolu s vodou) cez špeciálne drviace plechy, fermentácia prebieha vo vode cez noc a následne sú kávové zrná sušené, k čomu sa využívajú tzv. africké postele - vyvýšené priedušné lôžka, na ktoré sa káva navrství do maximálnej výšky 5 cm.
Chuťový profil: citrusy, mandle, višne
Spôsob prípravy: espresso, filter
Spracovanie: natural
Parametre
Druh kávy | Arabica |
---|---|
Pôvod kávy | Afrika, Burundi |
Balenie | 250 g |
Súvisiace produkty7

Degustačný balíček zrnkových odrodových káv
Druh kávy | Arabica, Robusta, Zmes Arabica & Robusta |
---|---|
Pôvod kávy | Latinská Amerika, Afrika, Ázia, Mix, Etiópia, Guatemala, Honduras, Kolumbia, Kostarika, Kuba, Papua Nová Guinea, Salvádor |

9-dielny balíček zrnkových káv
Druh kávy | Arabica, Zmes Arabica & Robusta |
---|---|
Pôvod kávy | Latinská Amerika, Afrika, Ázia, Mix, Brazília, Etiópia, Keňa, Kolumbia, Kuba, Peru, Vietnam |

6-dielny balíček zrnkových káv
Druh kávy | Arabica, Zmes Arabica & Robusta |
---|---|
Pôvod kávy | Latinská Amerika, Afrika, Ázia, Mix, Brazília, Etiópia, India, Kolumbia, Kuba, Peru |

Nômad Keňa
Druh kávy | Arabica |
---|---|
Pôvod kávy | Afrika, Keňa |

PureWay Ethiopia
Druh kávy | Arabica |
---|---|
Pôvod kávy | Afrika, Etiópia |

Kúpeľná pražiareň - Ethiopia
Druh kávy | Arabica |
---|---|
Pôvod kávy | Afrika, Etiópia |

Nômad Etiópia Sidamo Gr. 2 / Yergacheffe
Druh kávy | Arabica |
---|---|
Pôvod kávy | Afrika, Etiópia |
Články

Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?
Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.