Kúpeľná pražiareň - Burundi - Balenie: 250 g
Výberová káva z farmy Rugori z regiónu Ngozi je charakteristická kvalitnou krémou, delikátnou a sviežou arómou. Prevládajú v nej tóny sladkých citrusov a višní s jemnou, mandľovou dochuťou. viac
Výberová káva z farmy Rugori z regiónu Ngozi je charakteristická kvalitnou krémou, delikátnou a sviežou arómou. Prevládajú v nej tóny sladkých citrusov a višní s jemnou, mandľovou dochuťou.
V Burundi sa pestuje prevažne vysoko kvalitná odroda Bourboun. Malí farmári sa starajú spravidla o 300 až 400 rastlín kávovníkov, žnú ich ručne priebežne po celú dobu vegetácie. Červenej dužiny sa farmári zbavujú pretlačením (spolu s vodou) cez špeciálne drviace plechy, fermentácia prebieha vo vode cez noc a následne sú kávové zrná sušené, k čomu sa využívajú tzv. africké postele - vyvýšené priedušné lôžka, na ktoré sa káva navrství do maximálnej výšky 5 cm.
Chuťový profil: citrusy, mandle, višne
Spôsob prípravy: espresso, filter
Spracovanie: natural
Parametre
Druh kávy | Arabica |
---|---|
Pôvod kávy | Afrika, Burundi |
Balenie | 250 g |
Súvisiace produkty7
Degustačný balíček zrnkových odrodových káv
9-dielny balíček zrnkových káv
6-dielny balíček zrnkových káv
Nômad Keňa
PureWay Ethiopia
Kúpeľná pražiareň - Ethiopia
Nômad Etiópia Sidamo Gr. 2 / Yergacheffe
Články
Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?
Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.