Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu (cca 1,7 - 4 %), menšie množstvo olejov (cca 10 – 12 %) a cukrov (cca 3 – 7 %), preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová. V Robuste badať tóny čokolády, ktorú cítiť aj v kombinácii s mliekom či cukrom. Robusta rastie v nižších nadmorských výškach (okolo 200 až 800 m.n.m), je schopná sa adaptovať aj na nehostinnejšie podmienky, vyžaduje si však teplú klímu a veľa vody. Prvá úroda zvykne byť už po dvoch rokoch od výsadby, čerešne dozrievajú približne desať mesiacov po vykvitnutí. Úrodu dáva aj viackrát do roka. Pestuje sa najmä v Afrike, Indii, Thajsku, Južnej Amerike, vo Vietname či na Cejlóne.

Rýchle info Akcia
Verticcio Vietnam Robusta G1 Fairtrade

Verticcio Vietnam Robusta G1 Fairtrade

Na sklade
od 8,60 €
Druh kávy Robusta
Pôvod kávy Ázia, Vietnam
Vietnamská káva (100% Robusta) zbieraná raz ročne s chuťou horkej čokolády, kakaa a vlašských orechov.
Rýchle info Novinka
Kúpeľná pražiareň - Vietnam

Kúpeľná pražiareň - Vietnam

Na sklade
6,40 €
Druh kávy Robusta
Pôvod kávy Ázia, Vietnam
Vietnamská káva zo 100% robusty ponúka kombináciu miernej acidity a jemnej dymovosti v pozadí.
Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?

Aký je rozdiel medzi Arabicou a Robustou?

Arabica je považovaná za chutnejšiu kávu najmä vďaka nižšiemu obsahu kofeínu a vyššiemu množstvu olejov a cukrov. Robusta má v porovnaní s Arabicou dvakrát väčšie množstvo kofeínu, menšie množstvo olejov a cukrov, preto má Robusta horkejšiu chuť, je zemitejšia a jej acidita je takmer alebo rovno nulová.

Kvíz

Aký druh kávy máte radšej?

Arabica 55%
Robusta 5%
Zmes (Arabica a Robusta) 39%
Počet hlasov: 56